Artikel / FVI Introducerar

#1: Only Real

only-real-artikel

Niall Galvin är en spinkig 22-årig ginger från västra London som älskar frukostflingor, och så gör han musik. Musik som inte hör hemma i ett fack utan är något utav det mest spännande fjolåret gav oss.

Namn: Only Real
Jämförs med: Jamie T, King Krule & Childhood
SpotifySoundcloudFacebook

Only Real släppte under förra året singeln Backseat Kissers på ASL för att sedan ge ut den briljanta EP:n Days In The City på Luv Luv Luv, hypen väntade inte länge och hip-poparen skrev tillslut på ett skivkontrakt med Virgin EMI. Men vi tar det från början.

Redan 2012 släppte Only Real Cadillac Girl och uppmärksammades av bland annat PSL. Med sitt lo-fi poppiga sound där Niall både rappar och sjunger på ett sätt endast en Frosties-knarkande slacker kan skapar han ett lockande resultat. Resultatet blir nämligen en underbart lekfull ljudbild som talar direkt till ungdomssjälens eskapism mot en solig sommardag i storstaden.

Only Reals sound var tydligt redan från början, ett sound som dock inte är lika enkelt att placera i ett fack. På sin Facebook-sida har Galvin själv valt den något oklara genren “baby music for babies”. Vad som är klart är att detta är bra, riktigt bra. Med sin EP Days In The City gav han ett tydligt besked vad söta flingor, ett kreativt skatersinne & en storstad kan göra med musik men också en något djupare bild av den på ytan enkla skaparen.

När man följer Only Real på Instagram är det svårt att tro att denna slacker, som kollar på tecknat, blir full och är en stereotyp av vilken arbetslös snorunge som helst, skapar den fantastiska musik han de facto gör. Sen slår det en, det är klart att denna snorunge skapat den här musiken. För ingen annan skulle kunna ha gjort det. Musiken är lika färgglad och lockande som skaparens favoritflingor han stolt visar upp på sin Twitter-profilbild.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att lyfta fram ett tre nya band i veckan. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s