Album / Artikel / Recensioner

Recension: Drowners – Drowners

drownersstor

Drowners – Drowners
Frenchkiss Records
SpotifyFacebookTwitter

Efter den lovande EP:n Between Us Girls EP och singeln Luv, Hold Me Down, släppte New York-baserade Drowners i veckan sitt självbetitlade debutalbum på Frenchkiss. Bandet som redan på EPn visar tydliga influenser av indierockjättarna Arctic Monkeys och The Strokes tidiga alster, fortsätter här på samma spår.

Albumet inleds med relativt intetsägande Ways to Phrase a Rejection för att följas upp av medryckande singeln Luv, Hold Me Down och EPns huvudspår, Long Hair, vilka är bandets två populäraste låtar. Än så länge känns det någorlunda intressant, och även om jag hört denna typ av ungdomlig indierock ett oräkneligt antal gånger förut har jag inte hunnit tröttna. Tyvärr lyckas inte Drowners hålla mitt intresse vid liv speciellt mycket längre. Ju längre jag lyssnar, desto tydligare blir bristerna. Variation och dynamik verkar inte vara ord som Matt, Jack, Erik och  Lakis hört talas om. Alla låtar går i stort sett i samma tempo och vi får vänta ända till bonuslåten innan något som inte bara skulle kunna vara en ny vers på föregående låt dyker upp. Endast en låt på hela albumet överstiger tre minuter, vilket också visar att bandet till och med har svårt att variera sig och hålla det intressant i melodifestivalslängd. Att då kunna göra det i ett helt album blir självklart för svårt.

Matt Hitts texter är inte heller av någon högre kvalitet utan handlar mest om halvvilda utekvällar och romanser utan större betydelse, historier vi hört åtskilliga gånger förut. Var för sig är många av låtarna bra, med Johnny Marr-liknande gitarrmelodier,  catchiga refränger och lättilltagliga texter, men i längden känns det hela redan gjort och inte spännande alls. Om en Drownerslåt dyker upp under shufflandet av spellistan är det med andra ord ingen katastrof, men att lyssna på albumet i sin helhet får troligtvis inte många speciellt exalterade.

Betyg: 3/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s