Albumnyheter / Artikel

Fem februarialbum du inte får missa

Januari var i vanlig ordning en katastrofal månad i albumväg, men misströsta inte. Februari är här och det är nu musikåret börjar på riktigt. FVI har listat fem album som du absolut inte får missa denna kalla vintermånad.

5. Mowbird – ‘Islands’
Shape Records
Släpps: 10 februari
Lyssna: Happy Active Horse Organ

Wrexham-bandet Mowbird har sedan 2010 bjudit på en lovande lo-fi surf-pop med sina fyra självutgivna EP:s. Nu är det dags för ‘slacker pop’-bandet att ge ut sitt debutalbum Islands på Shape Records och singeln Happy Active Horse Organ lovar gott.

4. The Family Rain – ‘Under The Volcano’
Virgin EMI
Släpps: 3 februari
Lyssna: Hela albumet streamas på NME

De tre bröderna Walter bildar ännu ett av raden band som ska “rädda gitarrmusiken”. This is not meant to be a small thing. We gave up everything to do this. We want to bring the excitement back to guitar music, har man sagt till NME som vi alla vet älskar just denna uttjatade profetia. The Family Rain har släppt ett flertal singlar de senaste två åren och lyckats bygga upp en förhållandesvis stor fanbase genom sin, inte allt för nyskapande men ack så underbara, indierock. Debutalbumet Under The Volcano är producerat av Jim Abbiss (Arctic Monkeys, Kasabian) vilket talar än mer att det är en framtida NME-älskling som äntligen släpper sin första fullängdare.

3. Temples – ‘Sun Structures’
Heavenly Recordings
Släpps: 10 februari
Lyssna:
Mesmerise

Temples har många ögon på sig sedan frispråkige Noel Gallagher sagt att galaxens framtid vilar i bandets & Jagwar Mas händer. Jagwar Ma stod för ett lysande album under fjolåret och nu har alltså turen kommit till brittiska Temples. Australienarna Jagwar Ma och inte minst Tame Impala har gjort psykadelisk till något av de hetaste adjektiven bland nya up-and-coming band. Britterna har genom ett fler singlar visat att man mycket väl lever upp till detta och med sitt debutalbum hoppas man nå samma moln som sina australiensiska kollegor.

2. Skaters – ‘Manhattan’
Warner Bros Records
Släpps: 24 februari
Lyssna:
Miss Teen Massaschussets

New York-bandet SKATERS släpper ÄNTLIGEN sitt debutalbum, och jag menar verkligen äntligen. 2012 bjöd man på den fantastiska låten I Wanna Dance (But I Don’t Know How) och har sedan dess fortsatt att imponera. När man under början av året släppte Miss Teen Massachussets rådde det inte längre några tvivel om att post-punk revivalbandet är något av det bästa som kommit från andra sidan Atlanten på länge. Den 24 februari släpps debutalbumet Manhattan som förhoppningsvis lever upp till NYC-legenderna Interpol & The Strokes motsvarigheter.

1. Bombay Bicycle Club – ‘So Long, See You Tomorrow’
Island Records
Släpps: 3 februari
Lyssna: Carry Me

Sedan singeln Carry Me knockade oss i höstas har det svårt att få bort tankarna från Bombay Bicycle Clubs fjärde album, ett minst sagt ambitiöst projekt. För att skapa So Long, See You Tomorrow har frontfiguren Jack Steadman rest världen runt i jakt på inspiration och för att utveckla sitt sound. Det vi hört från bandet hittills låter både bra, nytt & spännande för ett band som bara fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Efter att ytterligare briljanta albumspår släppts är våra förväntningar skyhöga på det kommande albumet, som om att det inte vore nog med nytt album hittar vi dem också på Debaser Medis scen drygt en vecka efter släppet.

Andra släpp under februari: ceo – ‘Wonderland’, Maximo Park – ‘Too Much Information (3), Cheatahs – ‘Cheatahs’ (10), St. Vincent – ‘St. Vincent’ (24) & Beck – ‘Morning Phase’ (25)

I vår kalender får du full koll på relevanta släpp & konserter.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s