Artikel

Välkomna

640c085d7c88ceae11bbf0ce97fb866aVälkomna till FVIndie.se – Sveriges nyaste sida om indiemusik.

FVIndie.se grundades av Sixten Engqvist & Axel Franzén den 1 februari 2014 med syftet att stå för en underhållande och komplett rapportering av musik som inte får tillräckligt med utrymme i Sverige och svensk media. FVI är en del av Musikföreningen FVI som fortfarande är i uppbyggnadsfasen.

FVI står för rapportering av musik som främst täcks av brittiska medier. Ambitionen är att stå för en personlig, underhållande nyhetsrapportering men också djupdykningar genom reportage, intervjuer, hyllningar, hån och recensioner. FVI kommer aldrig vara den mest pretentiösa musiksidan, det är inte heller tanken. Målet är att introducera & täcka nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi bland annat genom att lyfta fram tre nya band i veckan. Denna satsning som går under namnet FVI Introducerar smygstartade i måndags, vilka band som fått äran hittills hittar du här.

FVI prioterar snabb koncis nyhetsrapportering istället för meningslösa re-writes, därför sköts vår initiala nyhetsrapportering mestadels via Twitter för att sedan följa upp större nyheter på hemsidan. Till höger på sidan kan du enkelt följa Twitter-flödet dygnet runt.

Utöver detta erbjuder FVI album- och konsertrecensioner av etablerade artister och band inom den enormt breda och svårdefinierade genren indie- rock & pop samt allt som kan tänkas ta skydd under dess paraply. Då projektet i skrivande stund fortfarande är i uppbyggnadsfas begränsas bredden på musiken. FVI kommer aldrig att rapportera om Rihannas nya skiva eller Aviciis senaste konsert men siktar på att bli allt mer heltäckande i framtiden genom flera skribenter.

Redan nu kan du läsa en recension av Drowners debutalbum, Kasabians fem mest själgoda citat samt vilka album du inte får missa i februari.

Musikföreningen FVI:s nuvarande styrelse röstades igenom den 25 januari 2014 och består av Axel Franzén, Sixten Engqvist, Jesper Lundmark & Mathias Melin.

Axel Franzén
Twitter  Last.fm  Mail

Sixten Engqvist
Twitter  Last.fm  Mail

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s