Artikel / Nyheter

Arctic Monkeys headlinar Reading & Leeds


Sheffield-bandets segertåg fortsätter, nu står det klart att man headlinar Reading & Leeds.

Zane Lowe kunde under sitt program på måndagen annonsera ett flertal nya akter samt en headliner till Reading & Leeds. Sedan tidigare hittar vi bland annat Disclosure, Jake Bugg & Metronomy i festivalens line-up, under måndagen kunde man fylla på med fjorton nya namn varav en huvudakt.

Festivalerna äger rum 22-24 augusti och huvudakten som annonserades visade sig föga överraskande vara Arctic Monkeys. Detta blir fjärde gången bandet spelar på festivalen och andra gången man står högst upp på affischen. Bandet har skördat enorma framgångar med sin senaste skiva AM och framförallt börjar man även bli rejält etablerade i USA.

I fjol gjorde man succé på Glastonbury och 2014 ser inte ut att bli mindre intensivt för de brittiska giganterna. Sedan tidigare är det klart att man spelar två gigantiska egna spelningar i Londons Finsbury Park samt en i Dublins Marlay Park. Förutom de stora egna tillställningarna är man nu alltså en av Roskilde, Rock Werchter, T in the Park samt Reading & Leeds huvudakter.

Bland de andra i dagens släpp hittar vi bland annat Royal Blood, Warpaint, SBTRKT & The Courteeners.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s