Artikel / FVI Introducerar

#5: Weaves

Namn: Weaves
SpotifyBandcampFacebook

Toronto-bandet Weaves är Jasmyn Burke & Morgan Waters projekt. Bägge var sedan tidigare aktiva på stadens musikscen och Burke har tidigare gett ut musik i namnet RattailUnfamiliar som bland annat Japandroids också gett ut musik på. Burke & Waters träffades och började experimentera och dokumentera på en iPhone, och där föddes Weaves som nu gett ut fyra låtar.

Första låten fick namnet Hulahoop, en poplåt som inte stack ut från mängden. Vad som skulle komma efter var dock raka motsatsen. I Motorcycle utgiven på Buzz Records får duon visa all sin kreativa förmåga genom en låt som får tiden att flyga. Singeln är en bisarr åktur som flörtar med allt från progrock till reggae, och Jasmyn Burkes karakteristiska sångröst fångar ens uppmärksamhet snabbt. Med Motorcycle har Toronto-duon skapat något eget som låter både nyfiket och genomarbetat.

Weaves släppte efter Motorcycle sin andra singel Take a Dip. Låten var betydligt mörkare än sin mer lekfulla föregångare men visar på den enorma bredd man både besitter och bemästrar på ett alldeles lysande sett. Det ska bli enormt spännande att få följa utvecklingen och vad som väntar näst från de nyskapande kanadensarna

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att lyfta fram ett tre nya band i veckan. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s