Artikel / FVI Introducerar

#6: The Wytches

The-Wytches-675x450
The Wytches är ännu en i raden band som medvetet väljer att stava sitt namn fel för att inte försvinna i det enorma internet – bortsett från det är man betydligt mer säregna.

Namn: The Wytches
Jämförs med: Pixies, Black Sabbath & Fat White Family
SoundcloudSpotifyFacebook

Wytches bildades sommaren 2011 och släppte sin debutsingel Beehive QueenHate Hate Hate Records i juni 2013. Debutsingeln blev precis som tidigare demos mycket uppmärksammad och sedan dess har bandets segertåg fortsatt med ett antal singlar – i veckan blev det klart att man ger ut sitt debutalbum på Heavenly Recordings.

Bandet står för en mörk musik med psykadeliska element som bandet själva valt att kalla surf doom. En förvånansvärt bra beskrivning då sångarens Kristian Bells röst har beskrivits som “Alex Turner having a bad trip” och andas apokalyps & misär.

Wytches har ännu inte gjort någon besviken med sina singlar och demos som är en del av den psykadeliska revivalen vi sett växa fram senaste åren. Brighton-bandet ger den en mörkare sida som utan att göra musiken mindre förförande och skapar ett unikt sound.

Med skivkontraktet påkritat och en stor långt pågående hype har Wytches all potential att bli ett framtida ikoniskt band.


Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att lyfta fram ett tre nya band i veckan. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips.

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s