Album / Artikel / Recensioner

Recension: The Family Rain – Under the Volcano

familyrain

The Family Rain – Under The Volcano
Virgin EMI
SpotifyFacebook Twitter

The Family Rain, som tidigare släppt singeln Trust Me… I’m A Genius och EP:n Pushing It EP, släppte i måndags sitt debutalbum Under the Volcano Virgin.

Jag har alltid fascinerats av band som består av syskon. De brukar ha något extra djup i samspelet som gör att musiken känns mer enhetlig. I detta fall är det Will, Ollie och Tim Walter som tillsammans skapar gitarrdriven bluesinfluerad indierock. The Family Rain använder ett väl beprövat koncept och lyckas utan att överraska. Albumet är lättiltagligt och kräver inte speciellt mycket av lyssnaren, något som passar perfekt i vissa lägen, men inte förblir speciellt intressant i längden.

Med råa bluesgitarrer (ibland helt utan reverb), enkla, trallvänliga melodier och Wills enkla sång låter de som en blandning av de stora indierockbanden vi sett komma fram under 2000-talet, men utan att ha något eget som sticker ut.

De låter stundtals väldigt likt The Black Keys, men saknar den enkelhet som gjorde att de blev såpass framgångsrika. Utan något tydligt unikt tror jag att de inte når de höjder de annars kunnat nå, för att potentialen finns där är det ingen tvekan om. Under the Volcano är helt klart en stabil debut, men ingen skiva som kommer gå till historien som något speciellt. Vi väntar med spänning på att se hur The Family Rain utvecklas och ser fram emot nästa album.

Betyg: 4/7

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s