Artikel / FVI Introducerar

#7: Hibou

1476511_10151846804497901_761724189_nHibou drömmer sig bort från det regniga Seattle med soldränkt indiepop.

Namn: Hibou
Jämförs med: Surfer Blood, Washed Out & Beach Fossils
SoundcloudBandcamp Facebook

Peter Michel hade turnerat med Craft Spells i ett år men kände att livet saknade riktning. Den då 19-åriga Seattle-bon bestämde sig istället för att satsa på sitt soloprojekt Hibou och släppte under våren dubbelsingeln Glow / Hollow. Två drömska lo-fi indiepop-låtar som lovade mycket gott från den uppenbart talangfulle tonåringen.

I juni 2013 släpptes EP:n Dunes som gav kraftbesked från Hibou. FVI har tidigare skrivit om NAVVI som tar det melankoliska Seattle-arvet till 10-talet genom experemintell elektronisk pop. Det finns goda skäl till att staden kallas för “Rainy City”, Michel låter omgivningen påverka honom men drömmer sig istället bort genom musiken – till Hey Indie har han själv sagt; “I suppose living in Seattle I feel a need to block out the winter overcast and rain with something. Perhaps if I lived in California my music would be dark and dreary.”

Hibou avslutade sitt starka 2013 med singeln Hide Away som skänkte ljus i vintermörkret. Den nu 20-årige Peter Michel jobbar för närvarande på sitt debutalbum och vi kan inte annat än hoppas att det landar lagom till sommaren.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att lyfta fram ett tre nya band i veckan. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s