Album / Artikel / Recensioner

Recension: Temples – Sun Structures

temples-sunstructures

Temples – Sun Structures
Heavenly Recordings
SpotifyFacebookTwitter

Temples har sedan debutsingeln Shelter Song/Prisms, som släpptes i November 2012 matat oss med fantastiska låtar. Idag släpptes det efterlängtade debutalbumet Sun StructuresHeavenly Recordings.

Det är otroligt svårt att lyckas när man tydligt plockar upp ett sound från en svunnen tid. Vi har sett otaliga exempel på detta, med små brittiska band som härmar sina idoler från uppväxten, men inte lyckas sätta sitt eget avtryck i musiken. Tack och lov är inte Temples ett av dem. Trots uppenbara influenser, ja till och med kopieringar, från 60-talet och band som Pink Floyd och The Zombies lyckas Temples förnya och tydligt sätta sin egen prägel på musiken.

Anledningen till att Temples lyckas är till stor del melodierna. Gitarrslingor vävs ihop med syntar och James Bagshaws tillbakalutade, men ändå träffsäkra stämma får refrängerna att verkligen lyfta. De avväger också på ett fint sätt, både låt- och albummässigt, när dynamiken behövs ändras och en gitarr med överdriven distortion ska lämnas helt ensam i ett par sekunder. Ytterligare ett plus är att Temples inte på något sätt försöker dölja eller komplicera att det i grunden är popmusik de gör. Alla låtar är medryckande och innehåller ofta simpla upprepningar som fäster sig på hjärnan.

Med Sun Structures visar Temples att de hör hemma på toppen av det psychpop-berget, givetvis tillsammans med Tame Impala som troligen har varit en stor inspirationskälla för Northamptonshire-bandet.

Betyg: 6/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s