Artikel / FVI Introducerar

#8: Nova Heart

548224_423138187743180_1541126322_nNamn: Nova Heart
Jämförs med: New Order, Blondie & Ladytron
SoundcloudBandcampFacebook

I princip all musik som hörs i den västerländska populärkulturella världen vi lever kommer från oss själva. Inte minst från Storbritannien eller USA, därför är det extremt spännande när akter från öst når hela vägen fram och briljerar. Den Twitter-deprimerade Eyedress från Filippinerna knockade oss i december  med sin debut-EP Supernatural, nu är det för friska vindar från öst igen.

Helen Feng är långt ifrån någon oetablerad musiker i sitt hemland Kina. Efter 14 år i USA & Kanada där hon studerade musik, juridik & ekonomi fick det räcka. Feng bestämde sig för att flytta hem och blev snabbt etablerad inom den kinesiska musikindustrin. Med bandet Pet Conspiracy (fantastiskt namn) som senare blev Free The Birds (även det fantastiskt namn) blev hon utnämnd till “the queen of Beijing Rock”. 2012 var det dock dags för något nytt, Feng startade solorpojektet Nova Heart.

Ambitionerna med Nova Heart är stora och ett genomarbetat projekt som skapar en mörk elektronisk musik. Feng själv har valt att beskriva den på följande målande sätt; “It’s basically something that wants to be in between a lot of different sounds and has a very interesting atmosphere in it. Like a Tim Burton movie or like a Lewis Carroll story. Something that has a little bit of a dark mist to it but at the same time it’s still a wink and a bit of sarcasm.”

EP:n Beautiful Boys släpptes över hela världen under hösten 2013 och låter fantastiskt. Under fjolåret fick man göra ett flertal internationella spelningar och drottningen av Peking ser ut att leda en växande kinesisk indiescen ut till de internationella massorna.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att lyfta fram ett tre nya band i veckan. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s