Artikel / FVI Introducerar

#10: Youthblood

1006347_601863546537177_1121813762_n
Namn: Youtblood

Jämförs med: The Horrors, Sonic Youth & Tame Impala
Soundcloud Facebook

Youthblood fick genom debutsingeln 100 BPM bloggar från alla världens hörn blickar riktade mot sig. Till sin debutsingel lät man sig influerades av Sonic Youth, Tame Impala & The Horrors – resultatet blev en fem minuters uppvisning i hur bra shoegaze kan låta. Genom sina bombastiska riffs och bestämda sångröst lyckades låten bli framröstad till 2013 års bästa av It’s All Indie.

Det ännu osignade bandet har sedan den lyckade debuten gett ut ytterligare två smakprov genom Sleep och Camouflaged. Bägge fortsätter på den gigantiska vägen man slog in med debuten och vittnar om att en stor karriär är att vänta från bandet från södra England.


Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att lyfta fram ett tre nya band i veckan. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips.


Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s