Artikel / FVI Introducerar

#11: Bat and Ball

Bat-and-Ball-press-shot-650x433Namn: Bat and Ball
Jämförs med: London Grammar, xx & Alt-J
SoundcloudSpotifyFacebook

På Goldsmiths i London har tidigare haft bland andra Blur, Katy B & James Blake som elever. Syskonen Abi och Chris Sinclair studerade på popinstitutet och rekryterade de övriga tre medlemmarna i det som blev Bat and Ball.

Bat and Ball är en del av den post-xx elektroniska rörelsen som kännetecknas av unika kvinnliga sångröster, dubstep-element och mer ofta än sällan ett visst mörker. Som vanligt beskriver man sig själva som någon obskyr otydlig genre, i detta fall stavas det polka-dot-pop. Vad som är desto tydligare är att man genom sin EP We Prefer It In The Dark visade upp tydliga släktband med London Grammar som rör sig i samma musikaliska landskap.

Med sin EP har syskonen Sinclair skapat något vackert samtida och är i allra högsta grad bidragande till den våg av musik som rör sig i världen efter xx.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att lyfta fram ett tre nya band i veckan. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s