Artikel / FVI Introducerar

#12: Dumb

Dumb-Newspaper-finalNamn: Dumb
Jämförs med: Pixies, Oasis, Superfood
Soundcloud HemsidaFacebook

Något som inte kan ha undgått någon med intresse för bands ursprung är att Birmingham är hem till en hel del nya spännande akter. Efter att Peace och Swim Deep etablerat sig har Superfood börjat ta alltmer plats som trots sin nostalgiska 90-talsmusik får det att låta fräscht, även Dumb väljer att ta denna väg.

Dumb släppte under fjolåret låtarna Dive och Retina där man bjöd på mycket attityd genom rå rock med influenser från britpop, punk och den garage som växte fram under sent 90-tal. Detta blev ett framgångsrecept och man började jobba med London Grammar och Darlia-producenten Cam Blackwood för att utveckla sin musik. Samarbetet ledde fram till dubbelsingeln Super Sonic Love Toy/Two Bottles som officiellt släpps på måndag, som vanligt i dessa tider har den dock streamats i drygt en månad och redan fått tillhörande musikvideos.

Med det kommande släppet tar bandet större kliv mot britpop-hållet och textmässigt har man jämförts med inga mindre än Noel Gallagher och Pete Doherty. Dumb hade tidigare ett något spretigt sound men har genom arbetet med Blackwood funnit sig själva allt tydligare vilket skaparett, om möjligt, än mer självsäkert och tryggt intryck. Är Birmingham det nya Manchester månntro?

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s