Artikel / FVI Introducerar

#15: Telegram

telegram-poonehghana-10Namn: Telegram
Jämförs med: Toy, Charlie Boyer And The Voyeurs & Temples
SoundcloudHemsidaFacebook

Telegram släppte sin debutsingel Follow i höstas och fortsätter att bygga på sin fanbase genom fartfylld psych-punk. Londonbandet har redan varit förband åt Palma Violets, i mars väntar en turné med Miles Kane – i sommar förväntas debutalbumet landa.

Efter att Matt Saunders rest runt i USA för att på ett klyschigt ungdomsvis finna sig själv kom den Wales-födda (vilket fortfarande hörs) sångaren fram till att han ville starta ett band. Så blev också fallet och Telegram bildades. Bandet började jobba med producenten Dan Carey (Toy, Franz Ferdinand) och resultatet blev en intensiv, aggressiv men ändå glammig första singel genom Follow.  Singeln följdes i veckan upp av Rule Number One som fortsätter på samma spår och bara bekräftar vilken enorm potential som finns i Telegrams något nyskapande kombination.

I en intervju med NME berättade bandet om hur man ser på den tidigare nämnda blandningen vilket även summerar bandets musik på ett alldeles utmärkt sätt; “They sit very closely together, don’t they, sadness and glamour? They both feel like all-or-nothing reactions. Glam, punk – anything with that aesthetic – are about distraction from the reality of your life. Disco, too. That’s been lacking in guitar music for such a long time.”.

Ett citat säger mer än tusen ord skriven av en som fallit för just Telegrams musik. Gör det du med.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s