Artikel / FVI Introducerar

#17: Twin Caverns

twinnn-600x400Namn: Twin Caverns
Soundcloud BandcampFacebook

Den australiensiska undergroundscenen fortsätter att leverera, Twin Caverns är senaste tillskottet. 22-åriga Louise Millar och Michael Macias från Sydney kombinerar elektroniskt med akustiskt för att skapa sin eleganta musik.

Efter att ha släppt en cover på Bon Ivers Hinnom följde duon upp med det första egna verket, Swell. Redan från första sekunderna är det tydligt vad som väntar oss och vilken musik Twin Caverns eftersträvar, med tydliga influenser från xx, James Blake & London Grammar ackompanjerat av Millars mäktiga röst som för tankarna till Feist skapar man magi.

Swell följdes upp av Undiscover som tog det bästa från sin föregångare till en ny nivå utan att tappa det lugn och den säkerhet som gör Twin Caverns till ett av Australiens stilsäkraste band.


Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s