Album / Artikel / Recensioner

Recension: Eagulls – EAGULLS

eagulls

Eagulls – EAGULLS
Partisan Records
SpotifyFacebookTwitter

Leedsbandet Eagulls har, med briljanta EP:s och singlar ända sedan 2011 fått oss att längta efter en fullängdare. Kvintetten har redan hunnit visa upp sig hos Letterman och i måndags släpptes självbetitlade EAGULLSPartisan Records.

Eagulls har aldrig varit rädda för att säga vad de tycker. I ett öppet brev anklagade ed andra band för att “sucking each others’ dicks and rubbing the press’ clit”. Detta album fortsätter på samma orädda spår. Med texter om allt från heroinmissbrukande bekanta till att en kollega anklagas för sexbrott har Eagulls inte låtit sig begränsas av någon.

Vi har sett det förut, unga band skriver om sina galna liv. Men Eagulls gör det på ett nytt sätt. Istället för att glorifiera sina sena, galna utekvällar andas hela albumet missnöje och ångest. Bakom alla ridåer av reverb-ekande gitarrer hörs George Mitchells stämma, på något sätt distanserad från resten av bandet, skräna fram sina budskap.

EAGULLS hade kunnat bli bara ytterligare ett argt post-punk album. Räddare blir snygga melodier på bland annat utmärkta Tough Luck och Possessed som ger albumet välbehövlig bredd och Mitchells självsäkra, inlevelsefulla och unika stämma höjer många av låtarna ett par nivåer. Tyvärr lämnar många av låtarna mer att önska instrumentalt och saknar tydlig dynamik. Vissa låtar går in i varandra och blir ibland bara en matta av ljud. Eagulls debutalbum kommer aldrig bli en odödlig klassiker, men är en lovande debut.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s