Artikel / Konserter / Recensioner

Recension: Savages – Debaser Strand, 4/3-2014

savages-Richard-Dumas_500
Savages
intog Debaser Strand och bad oss genom tydligt uppsatta lappar tysta våra mobiler, som att det skulle behövas. Post-punkbandets konserter har blivit hyllade världen över och trots att man under majoriteten av konserten endast säger en handfull mängd ord får de oss att knyta just den handen till en näve och sträcka den upp i luften.

Bandets energiska musik passar perfekt i den lokal som är Debaser Strand, trots att lokalen inte är fylld till bristningsgränsen påverkar det inte upplevelsen. Savages fångar inte sin publik som grupp utan gör det som individer, precis som sin musik talar den rakt till var och en. Det enormt samspelta bandet får publiken att glömma att Instagrama eller kolla Twitter. Den något mystiska frontfiguren Jehnny Beth lyckas genom allvar skapa kontakt med varenda en i lokalen – utan ord, utan det “charmiga” pratet – men med musiken och sångrösten.

Savages låter just sin musik tala för sig själv och när konserten lider mot sitt slut hålls också det första långa publiksnacket inför den avslutande livefavoriten Fuckers. Den sammanfattar såväl bandet, konserten och allt de står för gemensamt. Innan dess har man skapat magi genom fantastiska låtar City’s Full, She Will & Husbands. Oavsett om medlemmarna blir till siluetter bakom den enorma mängd rök som stundtals täcker scenen eller om Jehnny spänner sina ögon i publiken känns bandet och musiken lika närvarande.

Det finns inte mycket att klaga på denna kväll. Savages är ett av världens bästa liveband just nu och man fortsätter att bevisa det gång på gång. Det behövdes inga suddiga mobilbilder för att minnas denna kväll, allt som krävdes var musiken.

Betyg: 6/7

Setlist
I Am Here
Flying To Berlin
City’s Full
Shut Up
I Need Something New
Strife
Waiting for a Sign
She Will
No Face
Husbands
Hit Me
Fuckers

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s