Artikel / FVI Introducerar

#18: Gengahr

gengahr-580x580

Namn: Gengahr
Soundcloud ~  Facebook

RES släppte under fjolåret ett flertal demos där framförallt She’s A Witch stack ut och blev uppmärksammad. Under vintern har bandet bytt namn till det betydligt mer Googlevänliga Gengahr, i samband med detta släppte man ännu ett demo vilket bekräftade att bytet endast var på namnet då Fill My Gums With Blood fortsatte på den soldränkta indiepop-vägen.

Vi vet fortfarande extremt lite om Gengahr. Trots att man fått en hel del bloggögon på sig är informationen om medlemmarna och bakgrund icke-existerande, inte ens en liten bild har vi fått ta del av. Vad som står klart är att den musik man hittills delat med sig av vilar på den sockersöta rösten backad av de catchiga riffen. Trots att Gengahr på ytan ger ifrån sig ett vackert glatt sound går det inte att frånkomma att det finns en hint av sorgsenhet på samma gång.

Detta konfunderande tillstånd som skapas är långt ifrån något negativt, snarare tvärtom.  Detaljerna kring bandet är än så länge otydliga men redan nu har man fångat bland annat Wolf Alice uppmärksamhet genom den komplexa känsla musiken lämnar hos sin publik.

Efter regn kommer solsken, Gengahr kombinerar bägge och skapar en lika färgglad musik som regnbågen själv.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s