Artikel / FVI Introducerar / Nyheter

#19: Slaughter Beach

1454543_577933082279409_960901283_nNamn: Slaughter Beach
Soundcloud ~ Facebook

Slaughter Beach gick till vår stora lycka ut med att bandets första spelningar äger rum i Sverige. Jazzhuset i Göteborg får den stora äran att hålla i premiären den 4 april medan Stockholm och Scandic Grand Central får vänta tills dagen efter. Vilka är då denna akt något märkligt döpta efter en liten stad i Delaware?

Odense-trion kom fram under förra hösten genom sina två debutlåtar Made-Up True Love och Spinning Globe. Två låtar som bara fortsatte att krympa avståndet mellan Danmark och Sverige i kampen om vem som är Skandinaviens självklara musikhem. Landet på andra sidan sundet har på senare tid varit plats för allt från en uppmärksammad punkrörelse till den dansanta framtidsgiganten . Slaughter Beach fortsätter att bredda den spännande musik som kommer från grannlandet.

Bandets två första låtar är realtivt olika men delar tydliga influenser från såväl Modest Mouse som Beach House. Slaughter Beach har genom sina två första alster visat upp en enormt bred potential med ett något melankoliskt sound att bygga vidare på och utveckla. Törsten efter nytt material från trion har växt sig allt större och nu när man ger sig ut på sin första turné är inte heller nytt material långt borta.

Festivalrykten har tidigare skrivit om danskarna och nu har man även lyckats ta de till Sverige, detta är något undertecknad är väldigt tacksam för och missa inte ett av Nordens mest lovande band i april!

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s