Artikel / FVI Introducerar

#21: Looks

1557655_274120566074935_2128631873_nNamn: Looks
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

Londonbandet Looks släppte i november sin debutsingel Everest tillsammans med B-sidan Wasted. Två alster där trion visar genom vresig synthpop skapar låtar som vägrar lämna ditt medvetande.

Det finns änsålänge begränsad infromation om Looks, då bandet dessutom inte valt att delta i trenden att spexa till bandnamnet krävs det dessutom lite mer detektivarbete än att googla bandnamnet. Vad vi vet är att man släppt två fantastiska låtar. A-sidan Everest kreativa gitarrslingor för tankarna till Foals, när vi når toppen låter bandet oss blicka ut över något fantastiskt vackert och tilltalande.

Den atmosfäriska Everest är backad av den betydligt mer tillbakadragna och något ilskna Wasted. Detta är inte något negativt utan Looks förstärker några av de undertoner som fanns på A-sidan utan att tappa det som gör att Everest vägrar lämna min hjärna.

Genom dessa två låtar har Londonbandet skapat en god grund att bygga vidare på, man har precis börjat spela live så troligtvis är nytt material att vänta snart från den kreativa trion.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s