Artikel / FVI Introducerar

#22: Matthew Klint

1622246_286995351454334_573033324_nNamn: Matthew Klint
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

90-talet bara fortsätter att influera horder av akter som just nu slår sig fram. Matthew Klint är en del av detta då den Londonbaserade artisten tar brytpunkten mellan grungens sista andetag och den alternativa rock som följde under mitten av 90-talet till 2014 genom sina två första verk.

Debutsingeln går under namnet Catastrophe och är backad av b-sidan, med ett Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not-långt namn, I Know Enough to Know That I Know Nothing at All. Utgivet på Teeth Records får vi två låtar att ryckas med i genom lo-fi pop med inslag av grunge. Catastrophe är från första stund en hit i mina öron och redan under första lyssningen är det svårt att inte börja sjunga med.

Matthew Klint har hittills fått jämföras med Smashing Pumpkins och efter att man en gång läst den jämförelsen är det svårt att sluta höra Billy Corgan i Klint. Detta är inte något negativt utan Matthew visar sig endast vara ännu en pjäs i den 90-tals inspirerade rörelsen som just nu verkar ostoppbar på samtliga fronter.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s