Artikel / FVI Introducerar

#24: Tirzah

Tirzah_no-romance-642x336Namn: Tirzah
Soundcloud (Greco-Roman) ~ Spotify ~ Facebook

Tirzah backad och producerad av den nästan galet experimentella Micachu bröt under förra året ny mark med sin EP I’m Not Dancing. För drygt två veckor sedan släppte man ännu en bomb, No Romance är det som alla vill höra utan att kunnat föreställa sig det själva. Tirzah har alla ingredienser för att göra succé på såväl smutsiga klubbar som Billboardlistor.

Mica Levi, mer känd som Micachu, valde att under ett DJ-set spela något helt nytt, något som skulle visa sig vara enormt bra och extremt beroendeframkallande. Det nya var I’m Not Dancing och kvinnan bakom den utmärkande rösten var Tirzah. Samarbetet mellan de bägge kreativa genierna resulterade under sommaren 2013 i en fyra låtar lång EP som än idag knockar en lika hårt som första gången.

Greco-Roman är skivbolaget som gav ut Disclosure och Totally Enormous Extinct Dinosaurs innan de gick vidare till större bolag. Därför kommer det inte som någon större överraskning att Tirzah är signad till just Greco-Roman, med tanke på tidigare utexaminerade är det en stämpel på såväl nyskapande men även hitpotentiell musik. Den 21 april släpps No Romance EP och titelspåret sänker inte förväntningarna på vad som är att vänta.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s