Artikel / Lyssna / Nyheter / Titta

LCTRISC med ny singel och video

Adam Jonsson och Oskar Linnaeus bildade under studenttiden år 2009 duon LCTRISC. Inspirationen hittade man i samtida akter såsom Empire of the Sun, MGMT och Gorillaz men samtidigt osar det en hel del nostalgiskt 80-tal kring duon. Resultatet av detta blev debutsingeln Last Kiss som gavs ut på Despotz Records 2010.

De senaste fyra åren har synthpopduon gett ut hela åtta singlar och två EP:s men någon fullängdare har ännu inte synts till, inte förrän nu. Under fjolåret spelade man in sitt kommande debutalbum The Fire in the Distant Future som släpps på just Despotz i maj och under onsdagen landade duons första singel, Gas And Cigarettes.

Singeln backas av en video regisserad av Johan Stolpe som 2011 också stod bakom duons video till Sunbird vilket då uppmärksammades internationellt. De rörliga bilderna andas likt tonsättningen ungdom och passar perfekt till det första smakprovet från LCTRISC kommande platta.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s