Artikel / FVI Introducerar

#25: Flyte

10153716_663615737007889_70039694_nNamn: Flyte
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

Att allt egentligen inte behöver vara så svårt och komplicerat som det gärna framställs är något Flyte förstått. Genom sin medvetet simpla popmusik utan några intentioner av pretention blir Londonbandet med de trallvänliga melodierna svåra att få ut ur hjärnan. Det finns en enorm kraft i det som kan verka så kraftlöst.

Flyte släppte under förra året den självutgivna EP:n Live som enligt ryktena spelades in på en enda dag. Till sin hjälp hade man Dan Grech-Marguerat som tidigare jobbat med akter som The Vaccines, The Kooks och Spector. Resultatet blev tre låtar som alla gav en simpel men ack så härlig känsla.

Hittills under detta år har bandet som jämförts flitigt med Talking Heads agerat förband åt Bombay Bicycle Club och i början av mars släppte man sin första singel, We Are The Rain utgiven på paradYse records. Till den underbara låten gjorde man en egen musikvideo som givetvis blev såhär.


Om videon har man själva sagt; “We wanted to celebrate the tacky and the corny. Family photographs in shopping centres, school discos, fake tan, package holidays. There’s romance in all these things. We did the We Are The Rain video ourselves because we wanted above all to make it as rubbish as possible. With no money and no experience, doing it this way seemed like the surest way of achieving something crude, something fun, something messy.”. Detta summerar såväl bandet som videon alldeles utmärkt.

Det mesta talar för att vi har mycket mer att vänta från Flyte och deras problemfria indiepop och det är jag väldigt glad över, kanske är det för att det är svårt att få någon annan känsla än just glädje av deras musik. 

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s