Artikel / Konserter / Recensioner

Recension: Money, Adna och So Many Details på Klubb Rumours

money

Klubb Rumours stod för en kväll på Debaser Medis som tydligt gick i reverbets tecken. På scen stod, förutom huvudakten Money från Manchester, även två svenska akter genom So Many Details som gjorde sin blott andra spelning någonsin och den 19-åriga Adna som intog scenen helt ensam.

So Many Details står för en upplyftade sommarsvävande varm pop med lätttilltagliga reverbekande gitarriff och simpla synthmelodier. Sångaren utstrålar stort självförtroende och har den där självklarheten på scen som en bra frontfigur måste ha. När han, efter första låten, nämner att det bara är deras andra spelning någonsin vill jag inte tro det. Kvartetten utstrålar säkerhet samtidigt som de låter otroligt tight. Proffsigheten försvinner dock i mellansnacken som lämnar lite mer att önska men de har ändå en viss oskyldig charm. Jag blir glad och fylls av vårkänslor av att se So Many Details och ser med spänning fram emot framtida släpp från gänget som gick ut gymnasiet för inte ens ett år sedan.

Betyg: 4/7

Adna är raka motsatsen mot So Many Details sångare. Hon går blygsamt, helt ensam med sin gitarr fram till scenens mitt och greppar micstativet. Hon utstrålar ingen säkerhet och ser väldigt nervös ut, som att hon helst inte skulle vara på scen. Kanske är det en medveten image men det verkar inte som det.

Låtarna hon framför från det egna albumet som hon hoppas att vi tycker är “helt okej i alla fall” är vackra med hennes spröda stämma över finstämt gitarrplock men är tyvärr mer sövande än intressanta. Adna tackar för sig efter knappt en handfull låtar och förvinner snabbt av scenen, tillbaka till bekvämligheten utanför strålkastarnas ljus.

Adna besitter definitivt musikalisk talang men måste våga visa det, och tro på att hon kan visa det, för låtskrivaren och artisten skymtar stundtals fram därunder den osäkra ytan.

Betyg: 2/7

Slutakten Moneys sångare Jamie Lee inleder spelningen ensam vid pianot. Han skämtar lättsamt med några i publiken, kanske till och med hans  flickvän om han menade allvar med orden “my first ever girlfriend” som stolt skrålades ut över publiken efter att ha bjudit henne på en öl från scenen. Lee spelar sedan en enkel pianoballad som fångar upp, och får till en början med hela Debaser på tåget. Resten av bandet kommer upp på scen direkt efter låtens slut och spelningen kan nu ta fart på allvar.

I sina stunder är Money helt fantastiska. Gitarrmattor och perfekt avvägda drumbeats bildar en ljudbild som man i rätt stämning verkligen skulle kunna förlora sig i. Dynamiken mellan bandmedlemmarna är i sina bästa stunder helt fullständig. Tyvärr faller de lite på sångarens lite för lättsamma, till synes relativt oengagerade inställning till spelningen. Om de istället skulle låtit sig sväva bort i sin egen musik och låta den ta över hade det kunna blivit helt otroligt.

Jamie Lee avslutar precis som han började, ensam på scen, vid pianot. Det är ett fint grepp och höjer helhetsupplevelsen något. Ett Money som under en spelning vågar låta musiken vara det centrala skulle kunna bli fantastisk när de har en sådan fin låtskatt som debutalbumet faktiskt är.

Betyg: 3/7

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s