Artikel / FVI Introducerar

#26: The Acid

1098147_572506492790998_498643632_nNamn: The Acid
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

När The Acid under sommaren 2013 gav ut sin självbetitlade EP på Soundcloud var det inte utan en viss mystik. Vilka som låg bakom den framåtsträvande elektroniska musiken var ännu okänt och med släppet följde endast ett meddelande som löd “We wanted to share now. It’s not out yet”. Sedan dess har trion bestående utav den australiensiska artisten Ry X, brittiska DJ:n Adam Freeland samt amerikanska producenten Steve Nalepa gått ut med datum för det officiella släppet av EP:n och skrivit in debutalbumet i kalendern.

The Acid EP består utav fyra låtar där singeln Basic Instinct sticker ut som ett tydligt mästerverk, och att sticka ut bland denna skara låtar är att erbjuda något extremt tilltalande. Trion skapar olydig, minimalistisk pop med markanta basgångar ackompanjerat till Ry X fascinerande röst. Paralleller går att som i många liknande fall att dras, och har dragits, till James Blake och Nicolas Jaar. Visserligen är detta något som stämmer väl in men trion har genom mästerliga produktioner även skapat något som framtida akter kan finna mycket inspiration i.

Den självbetitlade EP:n släpps officiellt den 14:e april på Infectious men för knappt två veckor sen kunde man gå ut med att även ett debutalbum vid namn Liminal släpps på bolaget den andra juni. I samband med detta gav man ut nya singeln Creeper, en skrämmande och genialisk skapelse som genom den monstruösa basen fastnar i ditt medvetande. The Acid har spännande grejer på gång, så är det bara.Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s