Artikel / FVI Introducerar

#27: Dios Mio

dios-mio-Namn: Dios Mio
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

Dios Mio är, förutom den spanska varianten av herregud eller oh my god, även ett Londonband. Dessutom ett band som genom sin atmosfäriska, enligt egen utsago, burritodrivna grunge-pop lovar gott inför framtiden.

Bandet lett av sångaren Helena Coans svävande men samtidigt träffsäkra röst släppte ifrån sig det första materialet i september  genom Tough Crowd och Lions. Två låtar som var tydligt influerade av 90-talets alternativa scen utan att bli någon blek kopia. På bägge låtarna ackompanjeras den drömska sångrösten av tveklösa gitarrslingor och trumslag vilket ger ett mycket moget och bestämt intryck av fyramannabandet. 

När man runt årsskiftet släppte singeln Proto stod det också klart att Dios Mio är något att hålla ögonen på under 2014. Låten är från början till slut en uppvisning i hur grungeinfluerad pop-rock just nu ska låta vilket visat sig vara ett visst framgångsrecept under senaste tiden. Det skadar dessutom inte att Coan besitter en sångröst likvärdig med London Grammar-Hannah Reid samt Wolf Alice-Ellie Rowsell. I samband med Proto släpptes även Cat’s Credle som endast skapar en än större hunger efter nytt material.

Kvartetten har av deras Facebook att döma varit inne i studion under den senaste tiden och nytt material lär snart vänta. Det råder ingen tvekan om vilken musik Dios Mio vill skapa, det bör det heller inte göra.
Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s