Artikel / FVI Introducerar

#28: Eugene Quell

1235010_674157462615005_1310118350_nNamn: Eugene Quell
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

Eugene Quell har sedan början av 90-talet varit aktiv i ett flertal band utan att ha nått någon enorm framgång. Under fjolåret bestämde han sig för att göra sig hemmastadd i Brighton och ge ut solomaterial på Sonic Anehodic Recording Company, det första vi sett av den varn är den självbetitlade EP:n som släpptes på nyår.

Det är denna vecka exakt tjugo år sedan Kurt Cobain tog sitt liv, en tragisk händelse som förändrade såväl den dåvarande musikscenen som framtiden. Nirvanas musik har alltid levt vidare och inspirerat vilket hörs mer ofta än sällan, Quells första singel Weird Purr kanaliserar Nirvanas mer tillbakalutade och melodiösa verk. Efter det inledande “fuck’s sake” bjuds det på drygt tre minuter uppgivenhet som lockar till enorm allsång.

Övriga tre låtar på Quells första släpp har sin stomme i gitarrdriven, allsångsvänlig och avslappnad rock. Om solodebuten säger han själv följande till Brighton Noise; “I wanted to feel like I did when I first started playing guitar. The simple chords and lazy musicianship. And for it to be honest and somehow capture that inspiration that you get before you get old and road-worn.”

Detta beskriver ganska väl vad som hittills uppnåtts med soloprojektet. Lyssna på egen risk och helst i enrum då risken att ni tillslut inte kan motstå att sjunga med är stor.Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s