Artikel / Intervju / Lyssna / Nyheter

PREMIÄR: The Shy Lips – She Was Born In Bahia

FVIndie har idag äran att premiärspela Göteborgsbandet The Shy Lips nya Strokes-doftande singel She Was Born In Bahia. Kvintetten följde ifjol upp den självbetitlade debut-EP:n med ytterligare en EP, två släpp som bägge för tankarna till förra decenniets inflytelserika våg av band som The Libertines.

– Jag älskar vissa av The Strokes melodier och några av Libertines texter och visst har vi låtit oss influeras. Men när vi är tillsammans lyssnar vi på Sergio Mendes, Biggie Smalls, Olle Adolphson och Rolling Stones. Babyshambles nya är grym med, berättar sångaren Adam Ben Rahmoun Johansson.

Det är fack jag nyss placerade ett band i ett farligt sådant med tanke på den enorma kvantiteten som finns trots bristande kvalitet. Detta har lett till en del pinsamma försök att sticka ut, så är inte fallet med The Shy Lips.

– Jag tror att  det enda som skulle behövas nu för tiden är att folk skriver bra låtar. Och det gäller vilken genre som helst. Alla försöker sticka ut. Inte många försöker skapa nått fint.

The Shy Lips må inte vara bandet med det mest framåtsträvande soundet men faktumet är att man genom sina alster på ett relativt trivialt sätt lyckats skapa indierock som inte känns trött, det må kanske inte låta som den stora hyllning det de facto är. Det är trots allt väldigt imponerande och talar för att man inte endast blir en notis i NME för att sedan tyna bort. The Shy Lips är här för att stanna. 

She Was Born In Bahia spelades in i Göteborgs legendariska Den Svenska Grammofonstudion där man jobbade med producenten Oskar Lindberg som tidigare arbetat med bland annat side effects och Soundtrack Of Our Lives.

– Han hör saker. Jag frågade aldrig men jag tror att han verkligen älskar musik, det ser man på honom när han jobbar, och det är viktigt för oss.

Just kärleken till musiken är något Adam verkar återkomma till och även något som går att höra i låtarna man hittills släppt ifrån sig, något som inte heller är någon hemlighet är bandets hyllade liveframträdande. Nu väntar en stor Europaturné för Göteborgarna och vad som följer efter den verkar man vara ganska öppna för just nu.

– För det första ska det bli så skönt att komma ut. Jag trivs bäst när jag är på resande fot eller när jag står på scen. Så det blir en optimal månad. Sen, vem vet, vi kanske stannar. Det hade varit bra för oss. Eller så åker vi tillbaks och fortsätter skriva låtar. Men visst, ett album är rätt troligt.

Medan vi här hemma väntar blir det väl att lyssna på den nya singeln ännu en gång.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s