Artikel / FVI Introducerar

#31: Colours

1798437_10152278956008126_628519770_n

Namn: Colours
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

Sun Machine (ett namn som nu används av ett annat strålande band) stod bakom några utav 2013 års bästa psych/dröm-pop låtar, länge var upphovsmannen endast känd vid förnamnet Tom. Den Londonbaserade Tom visade sig vara från Australien och heta Crandles i efternamn, nu är han tillbaka med nytt namn och ett utvecklat sound genom Colours.

Father/Daughter släppte under förra veckan Colours första material genom dubbelsingeln You Can’t See Me/My Memory Is A Maze. På den förstnämnda rör sig Tom i något så fantastiskt vilket har beskrivits som ett musikaliskt landskap med element av det bästa från Temples och The Horrors. Slutprodukten blir något som på ett märkligt sätt känns både avslappnat och hotfullt.

Tom Crandles fortsätter under sitt nya namn att berika världen med sina fantasifulla alster. Drömpopen finns fortfarande där men vad Tom denna gång adderat är en hint av shoegaze som gifter sig enormt väl i framförallt My Memory Is A Maze.

Ett album sägs vara på ingång från Colours, och egentligen spelar det inte så stor roll under vilket namn en fullängdare tillslut kommer. Vad som spelar roll är att Tom Crandles fortsätter att skapa musik, för han gör det ju så förbaskat bra.


Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s