Artikel / FVI Introducerar

#33: Movie

1622734_580006752084974_922992243_nNamn: Movie
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

Från södra London kommer 22-åringarna som bildar Movie. Den 9 juni släpps debutsingeln på Skelly Records, en nödvändig injektion i det som slarvigt kallas för “gitarrmusik”. Jämförelserna har dragits till främst Franz Ferdinand och en modern tappning av Bowies 80-tal, det mesta talar med andra ord för att Movie sitter på ett vinnande koncept.

För drygt en månad började det skrivas om en låt vid Mr. Fist, det sades till och med att den var början på en ny era för Londons gitarrscen. Upphovsmakarna var Movie vilket var ett bandnamn som skulle visa sig passa perfekt till den lekfulla låten. Mr. Fist innehåller, förutom helt fantastiskt medryckande riffs, ylande som skulle kunna vara tagna från Scooby Doo utan att det blir barnsligt.

Under veckan återvände Movie med Ads som också får äran att vara bandets officiella debutsingel. Det nya alstret fortsätter på samma tema inbjudande sound som Mr. Fist, faktum är att Ads är indiepop när den låter som bäst i all sin enkelhet.

Det har gått tio år sedan Franz Ferdinand med ett genredefinierande mästerverk till debutalbum fick en hel värld att röra sig till sin mästerliga “gitarrmusik”. Man lyckades då sticka ut som något piggt i den trötta överflöd av brittiska band och deras kärlek till det klassiska instrumentet.  Movie är här för att lätta och liva upp sin genre samtidigt som de bjuder upp oss andra till dans. Hittills gör man det alldeles utmärkt.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s