Artikel / FVI Introducerar

#34: Sunboy

1174787_153994778141950_1608244410_nNamn: Sunboy
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

Från Colorado kommer 21 år gamla Justin och Jordan, de har varit bästa vänner sen mellanstadiet, sjöng i en kör i högstadiet och bildar just nu en duo. En duo som redan innan man gjort sin första livspelning släppte en låt, inte bara influerad av, utan i klass med Tame Impala.

Sunboy är namnet på den psykedeliska popduo som under 2013 släppte tre singlar genom Anxious People, Aphrodisia samt sist men absolut inte minst Higway Screamin’. Den sistnämnde måste lyftas fram som en av fjolårets bästa låtar i sin genre, de två andra är inte så pjåkiga de heller.

Trots sin ringa ålder lyckas man skapa ett enormt moget sound som förutom Australiens stolthet även jämförts med MGMT tidiga material. För närvarande jobbar man på sitt debutalbum och med tanke på vad vi hittills bjudits på råder det inga tvivel om att duon är redo för den uppgiften. Justin och Jordan har hittills bemästrat flera delar av det psykedeliska spektrat och låter lika säkra oavsett vad man ger sig på samtidigt som den röda tråden hålls.

Sunboy ligger onekligen rätt i tiden och har alla möjligheter att bli en stor del av den.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s