Artikel / FVI Introducerar

#35: Cash+David

10291103_766667830039755_2574741133971086243_nNamn: Cash+David
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

Londonduon Cash+David inledde året med att ge ifrån sig den synthtunga debutsingeln Funn. En låt som sedan blev med video där en dance-off mellan två utklädda till Johnny Cash och David Bowie ägde rum, den var lika briljant som låten. Under tisdagen tog duon nya kliv genom den storartade singeln Pulse.

Cash+David må hålla tillbaka sina identiteter men annars är det knappast någon blygsam presentation som följde med duons nya alster; “Cash+David create beats that echo the repetition of the sedated suburban terraced houses that surround their solitary shed studio. This co- operative garage band fractures their history and pieces together a modern day antidote to the manufactured, pre-packaged status quo.

Starting out as a singular moody electric guitar stem ‘Pulse’, a five minute bass/house loop was worked into a propelling three minute synth pop track with Eastern influences and pulsing guitars and synths. The western pop duo brought together a cluster fuck of genres from world to glitch to pop to create this vibrant indie disco anthem.”

Sanningen är dock att detta inte är någon underdrift från “Cash”och “David” som släpper material på sitt egna bolag +. Det fanns potential i första singeln, den tillhörande videon tog vara på den mycket väl men det är inte förrän med Pulse duon visar exakt hur stor just den potentialen de facto är. Känslan av samtid blandas med en innovativ sådan som den så ofta gör i det (visserligen fantastiska) sorl av duktiga producenter som stup i kvarten släpper ifrån sig lovande musik. Trots detta lyckas Pulse ut som något utöver det vanliga, det säger nog.

Cash+David har verkligen blandat “a cluster fuck of genres” för att skapa en av årets hittills bästa experimentella poplåtar.


Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s