Artikel / FVI Introducerar

#36: Public Access T.V.

publicaccesstv970Namn: Public Access T.V. Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

Att komma från New York och spela indierock är inte alltid helt lätt. Sneglandet mot titanerna The Strokes blir mer ofta än sällan en belastning både för lyssnaren och skaparen – det blir ett par tillsfredställande singlar för att sedan falla i glömska. Public Access T.V. kommer från New York, påminner om Strokes och kommer förhoppningsvis inte rasa ner lika fort som man byggts upp.

För tre månader sedan släpptes debutsingeln Monaco, en självsäker singel som snabbt uppmärksammades. NME var föga överraskande väldigt snabba med att kalla trion för “New Yorks Hottest New Band”, större delar av den så kallade blogosfären och etablerade musiksidor hängde på och hypen kring bandet började få fäste.

Under tisdagen släpptes singeln Middle Child, DIY som hade premiär för det stolta alstret ville mena att detta var det närmsta stadens scen kommit den älskade Is This It-eran. Sanningen är att PATV nu nått den nivå där det antingen kan bära iväg rakt upp mot en stor karriär eller oförtjänt försvinna med den flock av band som försöker rädda gitarrmusiken. Detta trots att man i refrängen ställer oss den trötta frågan “Do you believe in rock and roll?”.  Public Access T.V. är redo för framgång och berömmelse, det har man varit redan från första tonerna i debutsingeln.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.  

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s