FVI Introducerar / Lyssna

#37: The Derevolutions

604081_756399784385190_420765598_nNamn: The Derevolutions
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

Brett Butcher, mannen bakom The Derevolutions, har länge jobbat med att göra reklamjinglar varav den största framgången var för självaste ESPN. Den informationen kommer inte som någon chock då han för en månad sedan släppte ifrån sig en av årets självklaraste sommarlåtar.

Den osignade Bostonbaserade 26-åringen har under de åtta senaste månaderna släppt en hel del musik på Soundcloud, de första alstrerna Brett bjöd oss på var präglade av de enorma mängder samplingar de innehöll. Visst lät det stundtals bra och inte minst experimentellt men det var inte förrän med de två senaste singlarna Now You Know My Name samt den purfärska Turning Electric den, numera trion, hittade rätt – och som man hittade rätt.

Med maximalt catchiga surf-riff vägrar Derevolutions att släppa taget om dig när dess solstrålar väl letat sig fram. Under förra veckan satte tusentals studenter på sig sina mössor, en av de var undertecknad, den sista tiden som nu väntar får gärna The Derevolutions glada toner agera soundtrack. Sjungom studentens lyckliga dag.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s