FVI Introducerar / Lyssna

#38: TĀLĀ

TALA-1Namn: TĀLĀ
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

För drygt en månad sedan släppte TĀLĀ sin debutlåt The Duchess, efter ytterligare en lysande experemintell poplåt är hon nu producenten på allas läppar – men låt oss ta det från början.

TĀLĀ växte upp i en iransk familj bosatt i sydvästra London med sina föräldrar och sin bror. I barndomshemmet blandades hennes fars intresse för iransk musik, hennes mors tycke för Beatles samt broderns besatthet av Prince och Michael Jackson i stereon. När TĀLĀ sedan själv började utforska musiken fann hon sig själv i UK Garage, hiphop och R&B.

Många influenser att ta in för kvinnan som den 2 juni släpper sin debut-EP men redan nu, med all rätt, uppmärksammats stort. Förutom titelspåret The Duchess har vi bjudits på Serbia. Bägge är två låtar som främst blandar den trio TĀLĀ själv började lyssna på men som med tanke på hennes förflutna även osar något globaliserat och en vacker produkt av ett multikulturellt samhälle.

TĀLĀ betyder guld på farsi men är också en indisk term för rytm, det gör artistnamnet till ett av de bästa på länge. Backad av Aesop som tidigare legat bakom SOHN talar det mesta för att TĀLĀ:s gyllene beats är ämnade för storhet.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s