Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#39: Cheerleader

10151157_282995771862678_5005015318214355408_nNamn: Cheerleader
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

Det har snart gått ett år sedan Cheerleader först nådde mig, Philadelphiaduon uppmärksammades då internationellt för sina tre demos där framförallt New Daze stack ut. En uppvisning i lo-fi pop redo för sommaren från en nostalgisk duo som ändå kändes som en frisk fläkt. Demosen försvann sedan från det världsomspännande nätet för att få sin återkomst i början av 2014, då var Cheerleader plötsligt en kvintett och lovade nytt material.

Den briljant drömska New Daze blev nysatsningens flaggskepp och tilldelades musikvideo, intresset väcktes återigen för bandets som under influenser listat bland annat Beach Boys och Pixies. Under slutet av april följde kvintetten upp sina tre demos med besked om en officiell debutsingel i form av Perfect Vision via Young & Lost den 16 juni.

Med debutsingeln gör Cheerleader en rejäl satsning mot storhet och berömmelse, det är det något avskalade soundet vi tidigare bjudits på med full mundering. Låten talar klartext och har all möjlighet att föra kvintetten till större scener, med andra ord fyller den därför sin funktion som debutsingel alldeles utmärkt. Detta kombinerat med det underbart blomstrande nostalgiska sida man tidigare visat upp gör att alla ingredienser finns där.

Det fanns en stor besvikelse hos mig när Cheerleader såg ut att endast dansa en sommar, så blir absolut inte fallet.  Vi är snart redan uppe i två.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s