FVI Introducerar / Lyssna / Nyheter

#40: Mainland

1538761_588107131264022_1351510798_nNamn: Mainland
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

En efter en avverkas de, 10-årsjubileumen av ikoniska debutalbum från akter som The Strokes, The Libertines, Franz Ferdinand samtidigt är Arctic Monkeys och Bloc Partys debuter inom räckhåll. 10 år sedan de skinnjackebärande ungdomarna fullständigt tog över brittisk musikpress förstasidor och gav indierocken en stor plats på musikkartan. Ett framgånsrecept som under tiden resulterade i såväl mästerverk som bleka, rent utsagt, usla kopior. Banden utvecklades åt olika håll och de som inte gjorde det blev ointressanta.

2014 är året då New York-banden Skaters och Drowners släppt sina debutalbum, två akter som haussats för att sedan inte nå hela vägen ut med fullängarna. Det bör dock nämnas att det i sina stunder låter bra, riktigt bra. Om man gillar att sätta etiketter på saker skulle man något skämtsamt kunna tala om en post-punk revival revival.  Public Access T.V. har all möjlighet att bli rörelsens flaggskepp med tanke på den enorma medvind trion fått i NME och DIY. Varför sitter jag då här och skriver om ännu ett sådant band från New York? Jo, för att jag vet att det bara är indierock, men jag gillar det.

Mainland är namnet på ännu ett band från USA:s största stad som går att räknas in till den scen som idoliserar vad fem grabbar med rötterna i Italien gjorde för över tio år sedan. De har släppt två EP:s som bjuder på det sound post-punk revivalen fångade så många med, visserligen i sin simplaste form, men också i sin bästa form.

Mainland är inte här för att bryta ny mark, man är här för att fortsätta berika en musikskatt som inte längre är helt enkel att fånga intresse i. Det säger en hel del att man lyckas med det.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s