Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#41: High Waisted

1560543_592480580823045_175854636_nNamn: High Waisted
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

För drygt ett år sedan var dåvarande Lightfoot-sångerskan Jessica Louise Dye på turné i Nashville, där träffade hon Taylor Rust. Detta blev starten på en vänskap som tillslut ledde till att de bägge tillsammans med ytterligare två figurer tog syra i ett övergivet hus i Nashville, hängde upp en mikrofon och tryckte på rec. Tacka gudarna för att de gjorde det, resultatet blev de två alster som bildar Acid Tape Vol. 1.

Shanghai Spy inleder kassetten och sätter stämningen från första sekund, det är en instrumental låt som ändå lyckas tala. Rå garagerock kombinerat med surfrockiga gitarrslingor som förför och en smått förbjuden känsla uppstår. Att lyssna på High Waisted känns härligt, härligt men farligt, farligt.

Det andra spåret, Trust, är betydligt mer surfbetonad och Jessica Louise Dyes ljuva stämma får ta plats. Trots den låga kvaliteten på inspelningen känns Acid Tape Vol. 1 distinkt och rymmer en enorm potential. Det New York-baserade bandet har en EP planerad under året, det ser vi fram emot från projektet som enligt egen utsago består av “Four friends who like to eat cheese burgers and pet kitties.”.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s