Artikel / Konserter / Recensioner

Recension: No Coda – Landet 17/5-2014

nocodalive
Foto: Gustaf Edstrand

No Coda bjöd in till releasefest för att fira släppet av sitt utmärkta debutalbum The Entire Cast, som nästan fick högsta betyg av oss. Med sig till Landets övervåning  och klubben Heaven Up Here, tog de också det spännande bandet Toi Let, bestående av medlemmar från YAST som fick agera förband.

Till min och förhoppningsvis resten av publikens glädje inleder No Codas frontman med att berätta att de kommer spela hela albumet, från start till mål. Något som passar perfekt eftersom albumet verkligen är bra och välplanerat som album, vilket blir mer och mer ovanligt nu i singlarnas och radiohitsens tid.

No Coda briljerar musikaliskt under hela spelningen men lyckas inte riktigt få med sig den ofokuserade publiken. En anledning kan vara att sången drunknar och hörs knappt alls under vissa refränger. Spelningen blir på så sätt inte så mycket mer än att lyssna på ett strålande album i ett par halvrisiga högtalare. Det är en härlig, familjär stämning över det hela men saknar det som får en att verkligen uppskatta livemusiken. Ännu svårare blir det när lokalen fylls av ett sorl från människor som pratar samtidigt som No Coda spelar.

Bandet är extremt skickliga och välsynkade i alla breaks och synkoper men skulle behöva jobba på publikkontakten. De har definitivt livevänliga låtar och med bättre närvaro på scen och kanske lite bättre förutsättningar skulle No Coda verkligen kunna bli en liveakt att räkna med på den svenska scenen. Ikväll räcker det tyvärr inte hela vägen utan stannar vid att vara en godkänd presentation av ett annars fantastiskt album och det är albumets och låtarnas höga kvalitet som håller betyget uppe på en stabil nivå.

Betyg: 4/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s