Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#42: Decent Lovers

hämtaNamn: Decent Lovers
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

Elijah träffade Rhonda för första gången när han erbjöd henne sitt paraply på en regnig festival, det blev början på den resa som tillsist resulterade i den duo som går under namnet Decent Lovers och består av Fru och Herr Wyman.

Enligt egen utsago skapar den amerikanska duon “synthy flirt pop” vilket är en träffande beskrivning av duons experimentella popmusik. Efter att ha släppt en handfull låtar är namnet nu synonymt med charmiga och underhållande toner. Keep It Together och Compromising Young Thing visade upp en sida av projektet som bäst går att beskrivas som vårkänslor, dessa två följdes under förra veckan upp av Me and Puppykitty. En låt som erbjuder en något mer nedstämd sida av paret som fortsätter att experimentera.

Decent Lovers musik är helt enkelt väldigt lätt att falla för, och när du fallit kommer de aldrig att göra dig besviken med sin ständiga vilja att utforska.


Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s