Artikel / Lyssna / Nyheter

LYSSNA: Wolf Alice – Creature Songs EP

Wolf Alice frammarsch fortsätter, bandets andra EP Creature Songs släpps på måndag men finns redan nu att lyssna på, och det bör ni göra. Det är en EP som är en högst vital del av det som kommit att bli ett av 2014 års signum, 90-talsrevivalen. Wolf Alice bemästrar genom sin grunge-pop den kanske allra bäst just nu, Londonkvartetten har gjort sig kända genom att bemästra både stillsamt och kaos vilket även visas på denna EP.

Förutom de tidigare singlarna Moaning Lisa Smile och Storms innehåller denna fyra spår långa skapelse den harmoniska Heavenley Creatures samt avslutande We’re Not The Same som är något av det starkaste framtidsnamnet hittills släppt. Bandet lett av Ellie Rowsell var 2013 års mest bloggade band och har en enorm hype kring sig, det är enormt starkt att lyckas leva upp till den.

I väntan på debutalbum ser FVI bandet på Dot To Dot Festival i helgen, förhoppningsvis får vi rapportera om magi likt den man skapade på Hultsfreds lilla tältscen förra sommaren.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s