Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#43: Hockeysmith

HockeyNamn: Hockeysmith
Soundcloud ~ Twitter ~ Facebook

I en husvagn ute på den brittiska landsbygden experimenterar systrarna Hockeysmith fram sina spännande verk, på måndag släpps första EP:n från duon.

2013 släppte Bristolfödda Annabel och Geogia sin dubbelsingel Now I Want To / Let’s Bang via deras egna Backabelly. Två låtar som bar på en stor ambition att skapa något säreget, det lyckades man väl med trots att det i sinna stunder blev lite väl förvirrat. Blickar började riktas mot systrarnas husvagn där Hockeysmith skapar mörk elektronisk musik som fångar såväl stora beats, shoegaze, acid house och frustrerade gitarrslingor.

På måndag släpper Hockeysmith sin debut-EP But Blood utgiven genom Double Denim. På titelspåret har man finpolerat den potential som gick att se förra året, det här är betydligt mer distinkt och träffar mitt i prick. Duon påminner i sina stunder väldigt mycket om Warpaint men lyckas ändå med sin atmosfäriska, nästintill skrämmande, musik åstadkomma något nervkittlande.

Hockeysmith har polerat den galna ambitionen man till en början hade, kvar är en produkt både stark och vacker.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s