Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Drenge – Rock City 25/5-14

10356261_10152409287779268_8941418176003171533_nDrenge släppte 2013 sitt självbetitlade debutalbum. Ett album fullt av ångest och ilska från bröderna som passande nog heter Loveless i efternamn. När man spelar på Dot To Dots största scen har Ensam Hemma-Macaulay Culkins band The Pizza Underground precis blivit bottlade av scen, trots att en i bandet spelade pizzakartong. Samtidigt är scenen redan fixad för huvudakten Peace, med andra ord är det något speciella förutsättningar för den Bråvalla-aktuella duon.

Det tar inte lång tid innan gitarristen och sångaren Eoion samt sin vapendragare till trumslagare Rory slår igång sin aggressiva musik. Det talas ofta om att band “fullständigt kör över” publiken på sina spelningar, definitionen av detta är Drenge. Det låter bra till en början och fullständigt kaos utbryter med all rätt i publiken.

Svagheten i Drenge ligger dock i enformigheten, när spelningen börjar luta sig åt sitt slut orkar inte ens de mest hängivna att puckla på varandra som att det inte fanns någon morgondag längre. Det är inte helt otänkbart att de nu vadar i svett. Drenge är förbannade, det är deras absolut största styrka men det räcker inte hela vägen ut. Det blir långtradigt och den energiska musiken känns motsägande trött.

Den något lugnare Fuckabout blir ett av få nödvändiga andrum och då är konserten inne på sina sista tunga andetag, det är också första höjdpunkten sedan den intensiva inledningen. Duon är skicklig, men måste utvecklas. Det går att kanalisera ilska på ett flertal sätt.

Med Peace-tecknet i bakgrunden och krig på scen passar föga förvånande illa ihop. Topparna finns dock fortfarande där och Drenge är uppenbarligen väldigt skickliga och framförallt unga. Potentialen till en än mer fantastisk konsertupplevelse finns där och är det också stundtals, endast den essentiella variationen som saknas.

Betyg: 3/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s