Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Wolf Alice – Rock City 25/5-14

10419607_10152409279464268_6450111775971118506_nUte på en själlös äng långt från Stockholms pulserande innerstad hölls förra årets “Hultsfredsfestival”, det var en relativt absurd upplevelse med minnena från Hulingen i bakhuvudet förknippade till det som en gång var Sveriges mest anrika festival. Där ute föll jag dock, jag försvann in i en akt som kändes full av passion, charmiga och äkta. På den minsta tältscenen spelade Wolf Alice som vars debutsingel Bros fångat mig under den våren. Ett år och två fantastiska EP:s har gjort att min övertygelse endast växt för bandet från norra London som ständigt utvecklas.

Det är på Dot To Dot-festivalen i Nottinghams huvudscen, Rock City, som spelningen äger rum. 2013 var bandet lett av den extremt talangfulle och tilltalande Ellie Rowsell de brittiska öarnas mest bloggade akt. Det råder inga tvivel om att man lyckats bygga upp en stor och hängiven fanskara som hängivet är i extas till varenda bullriga riff och den distinkta sångrösten.

Spelningen inleds med singeln som symboliserar den väg bandet på senare tid valt att ta, Moaning Lisa Smile. En 90-talsinspirerad grunge-pop som innehåller allt en öppnare ska göra, den bullrande ljudbilden gifter sig vackert med Rowsells bestämda stämma som gör sig lika bra frustrerad som hjärtskärande vacker. De fyra britterna som märkligt nog alla ser ut att komma från olika subkulturer fångar publiken direkt och hamrar på. Och som man gör det. Det råder inga tvivel om att det är en akt rätt i tiden ämnat för storhet.

Trots att Wolf Alice är ett band som fortfarande söker sitt sound blir det aldrig spretigt, för oavsett om det är det tidigare mer hjärtskärande materialet eller det mer högljudda finns det en tydlig stämpel i vad som är ett av UK:s just nu mest spännande band.

Denna tidiga kväll imponerar man från början till slut, det är en löjligt hög nivå som aldrig stagnerar. Blush övergår till en alldeles lysande cover på Chris Isaaks Wicked Game som känns självklar för kvartetten. Efter att ännu osläppta Jam trollbinder publiken fullständigt avslutas konserterna med de första singlarna Bros och Fluffy, de har båda klätts i den mer aktuella kostymen. Det låter lika självklart och lika bra som originalen. Wolf Alice bjuder på en resa i hög klass samtidigt som man fortsätter att förvandlas, det här kommer att räcka långt. I sommar är man regenter på de brittiska festivalscenerna, med all potential att stå på de största när tiden är kommen.

Betyg: 5/7

Setlist
Moaning Lisa Smile
She
Storms
Blush
Wicked Game (Chris Isaak cover)
Jam
Bros
Fluffy

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s