Artikel / Lyssna / Nyheter

Star Horse når nya höjder med ny dubbelsingel

De drömska shoegazearna Star Horse lade under måndagen ut en ny dubbelsingel på Soundcloud. Stockholmsbandet avslutade under 2013 sin EP-triologi, den som inleddes av sökande och ungdomliga Crush följdes upp av explosiva, svävande Lust innan Devour avslutade det hela på ett nästan filmiskt vis genom sin dramatik och allvar, inte minst genom briljanta Magic Light och grandiost avslutande Darkness Is A Color.

Med Don’t Get Closer/100 Eyes rör man sig nu mot popigare maffigare ljudlandskap, det är mycket lyckat och den drömska ådra som ständigt varit närvarande får pumpa mer än tidigare. Enligt bandet själva representerar släppet “slutet på en era, men även början på en ny, det här är låtar som håller ena handen i EP-triologin som vi lät då men som också vill låta nytt för att vara oss. Vi är nånstans mitt emellan där vi var då och där vi är nu. Vi lever i ett långt delay.”.

Dubbelsingeln kommer att följas upp av ytterligare två låtar som spelades in under samma session och kvartetten fortsätter att jobba vidare på nytt material. Den 20:e augusti sprider man åt Fritz’s Corner sina drömska toner på Lilla Hotellbaren i Stockholm, mer info om det här.

Advertisements

One thought on “Star Horse når nya höjder med ny dubbelsingel

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s