Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#44: Litany


Namn:
Litany
Soundcloud ~ Facebook 

Jake Nicolaides och Beth Cornell är ännu en duo som ligger bakom experimentell elektronisk musik, fascinerande nog lyckas dock dessa duos, grupper och producenter ständigt sticka ut på sitt eget sätt. Litany är en sådan duo och med sin senaste singel har man efter en vacker men inte fulländad resa hittat helt rätt.

Redan under förra året släppte duon ett antal låtar sporadiskt, alster där duon hittade olika fungerande recept med hårda beats och oförutsägbara svängar men som ändå inte kändes komplett. Det lät bra och potentialen var stor, växte och polerades alltmer eftersom. På varje låt såg Harrotageduon ut att vara på rätt väg mot det som på riktigt skulle definiera hur spännande Litany faktiskt är. Slopes är det resultatet, Slopes är Litanys värdiga debut.

Med en nästintill spöklig genomgående synth och den distinkta sångrösten är Slopes en låt som ger raka besked, detta trots den sökande, nästintill desperata, känslan som låten lämnar efter sig. Betydligt lägre tempo och blygsammare beats än tidigare verk gör att varenda liten rörelse, varenda ord läggs på vågskålen – det går helt enkelt inte att stänga av, du måste höra vad Litany har att säga.


Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s