Artikel / Lyssna / Nyheter

Tora med mer ljuv elektronisk musik

Vi har många gånger skrivit om australiensiska unga akter, de är helt enkelt förjävla bra. Australien och den musik i alla dess genrer och allt däremellan som produceras har uppmärksammats ett flertal gånger senaste tiden och något som togs upp i vår intervju med en av frontfigurerna, Courtney Barnett, hon talade om den kreativa frihet som fanns i den stöttande samt inspirerande miljön. Tora har absolut ingenting att göra med Barnett, förutom att de är från Australien då.

Tora har trots sin unga ålder skördat stora framgångar på den guldgruva som är Soundcloud, under förra året släppte man sin självbetitlade debut-EP och jämfördes med elektroniska pärlor som James Blake och SOHN. Nu återvänder kvintetten från med mer ljuv samtida (bra) elektronisk musik  i form av Overcome. En låt där man dessutom får dessutom hjälp av Potato Potato vars känslosamma stämma adderar ett mer moget lager över den sprakande talang och potential som bandet från Byron Bay redan visat.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s