Albumnyheter / Artikel / FVI Introducerar / Lyssna / Nyheter

#46: Wand

Namn: Wand
Soundcloud ~ Förbeställ album

Från Los Angeles kommer kvartetten Wand som gör psykedelisk garagerock. Det är det många som gör, men få som gör det så bra som detta stjärnskott. Den 26 augusti släpper man sitt debutalbum Ganglion Reef via Ty Segalls God? Records som ligger under Drag City.

Det första vi hörde från LA-bandet som bland annat innehåller en före detta Pangea-medlem var i våras då man gav ut en dubbelsingel tillsammans med Mikal Cronin, på b-sidan kunde Screaming Eye finnas och trots att det lät mycket bra skapades inte samma extas som den vi bjöds på i veckan.

Första singeln från albumet går under namnet Flying Golem och är en orkan i nostalgiska riffs som för tankarna tillbaka till såväl inflytelserika band från 60- och 70-talet likt kontemporära storheter som Tame Impala. Det är få som lyckas skapa en lika maffig och förförande ljudbild som den Wand lyckats med i sitt första smakprov från stundande debutalbumet. Flying Golem är en stor låt som ämnar för storhet.

Än så länge vet vi väldigt lite om Wand, det lär inte vara ett tillstånd som varar särskilt länge. Wand har skapat en av årets bästa låtar, och resan har bara börjat.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s